Неоспорими факти след изборите са навлизането на нови партии в

...
 Неоспорими факти след изборите са навлизането на нови партии в
Коментари Харесай

Политолог с прогноза дали Слави ще прави кабинет

 

Неоспорими обстоятелства след изборите са навлизането на нови партии в парламента; триумфът на една партия, която за пръв път се яви на избори и завоюва второ място; следващата победа на ръководещата партия; злополуката на Българска социалистическа партия. Това съобщи проф. Росен Стоянов, политолог и учител в Нов български университет, в предаването “Бизнес старт ”  на Bloomberg.

Стоянов означи, че оттук насетне е значимо да разберем какво считат водачите на партиите за предишното денонощие, за резултатите от изборите. 

“Ако сме в естествена демократична страна, ръководителят на левицата би трябвало да подаде оставка, тъй като това е злополука, невиждана през последните 30 години ”.

Според госта измежду аргументите за неуспеха на Българска социалистическа партия е неналичието на опция партията да организира обичайната акция, защото електоратът ѝ “жадува за персонален контакт ”.

“Това не се е случвало в никакъв случай и би трябвало да има последици ”, счита той.

По отношение на разновидностите за съставяне на последващо държавно управление Стоянов означи, че “всичко е допустимо, изключително в българската политика ”.

По негови думи тройна коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да вземем за пример може да значи, че вълната неодобрение, която в този момент е просто висока, " ще се трансформира в цунами и ще опустоши всичко наред ".

Стоянов не изключи и разновидността за провеждането на предварителни избори.

Той означи, че при положение, че ГЕРБ-СДС не съумеят да сформират държавно управление, Слави Трифонов и “Има подобен народ ” може да “преценят, че е по-добре оптимално бързо да се отиде до идващото разпределяне на картите, възползвайки се от опцията да оберат още протестен избор и да го консолидират, с цел да има още по-малко партии в Народното събрание ”.

“Предсрочните избори са безусловно вероятни, това е част от демократичния развой ”.

По думите на госта никой от водачите на политическите партии не изнася казуса със оправянето с пандемията като единствения или най-важния. “На масата са поставени едни 50 плюс 10 милиарда евро - това е нещото, което блазни всички ”, разяснява още политологът Стоянов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР